Az olaszoknál karácsonykor is marad a szigor, előbb kezdődik az éjféli mise

Karácsonykor sem enyhít az olasz kormány a jelenleg is érvényben lévő szigorításokon, sőt, az ünnepi időszakra tovább szigorítanak. December 20. és január 6. között megtiltják a ország régiói közti utazást, illetve december 25-én, 26-án és január elsején senki nem hagyhatja el saját városát, települését. Ezzel akadályoznák meg a csoportosulásokat.

A síközpontokat is zárva tartják január 7-ig, a karácsonyi éjféli miséket pedig korábban kezdik, hogy az este tíz órás kijárási tilalom kezdetére már mindenki otthon lehessen.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter azt mondta, azért nem enyhítenek most, mert a járvány harmadik hulláma már a küszöbön áll.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.