Carole Baskin állatparkjában tigris támadt egy 69 éves önkéntesre

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egy tigris „szinte leszakította” a karját egy önkéntesnek, aki a netflixes Tinger King című sorozatból ismerős Big Cat Sanctuaryben dolgozik. A 69 éves Candy Crouser csütörtökön sérült meg, egy Kimba nevű, Guatemalából mentett tigris támadta meg az állatpark közleménye szerint.

A közleményből az is kiderül, hogy az önkéntes megszegte a szabályokat, amikor benyúlt a rácsok közé, hogy kinyissa annak ajtaját – a tigris ekkor támadt rá és harapta meg karját, amit majdnem leszakított. Crouser már öt éve dolgozik a menhelyen, ahol az állatokat eteti. 

A mentők húsz percen belül a helyszínre értek és azonnal kórházba szállították a nőt, aki végig eszméleténél volt és ragaszkodott hozzá, hogy az állatnak ne essen bántódása az ő hibája miatt. A nő karja három helyen tört el, válla pedig súlyosan megsérült.

A tigrist most elővigyázatosságból 30 napra karanténba tették, de a menhely közleményében azt mondta, az állat teljesen normálisan viselkedett, amikor látta, hogy ételt kap.

A baleset egyáltalán nem mellékesen azon a napon történt, amikor az amerikai képviselőház elfogadott egy törvényt, miszerint magánszemélyek nem tarthatnak nagymacskákat. A törvény mellett kampányolt Carole Baskin is, akinek menhelyén a baleset történt. Szerinte a baleset is bizonyítja, hogy a törvényre szükség van. Baskin menhelyén a tigriseken és oroszolánokon kívül hiúzok és szerválok is élnek, összesen több mint 50 állatnak adnak otthon.

(BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!