Tüntetett az indiai diaszpóra Londonban a hazájukban bevezetett mezőgazdasági törvény miatt

Több ezer ember tüntetett és akadályozta a forgalmat Londonban az indiai új mezőgazdasági törvény miatt.

India északi államaiban, főleg Pandzsáb és a Harijána tartományokban már hetek óta tartanak a tiltakozások a Modi-kormány új mezőgazdasági törvényei ellen. A kormány szeptember 17-én három új mezőgazdasági törvényt fogadott el, amelyek a kormány szerint „egy nemzet, egy piac”-alapon lehetőséget biztosítanak a gazdálkodók számára, és vonzzák a magánbefektetéseket az ágazatban.

A gazdák viszont attól tartanak, hogy a piaci liberalizáció felszámolja India szabályozott piacait, és megakadályozza a kormányt abban, hogy garantált áron vásároljon búzát és rizst, kiszolgáltatva őket a nagykereskedőknek.

Fotó: HOLLIE ADAMS/AFP

Az Egyesült Királyságban nagy indiai diaszpóra él, ők tüntettek most az indiai nagykövetség előtt, ahol 13 embert őrizetbe is kellett vennie a rendőröknek, amiért nem tartották be a járványügyi szabályokat. A tüntetésen csak kevés ember viselt maszkot, és a távolságot sem tartották egymás között. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó