Nehézfémeket találtak az indiai városban tömegesen megbetegedett emberek vérképében

Nagy mennyiségű ólmot, nikkelt és más nehézfémeket találtak azon betegek vérképében, akik India Ándhra Prades államában betegedtek meg tömegesen a hétvégén. Közel 500 ember került kórházba, egy pedig meghalt. Többen összeestek, sokan rohamokról számoltak be, volt akinek a szája habzott.

A dél-indiai államban most orvosi szakértőkből álló csapat próbálja kideríteni, hogy miként betegedhettek meg tömegesen az emberek. Egyelőre kizárták, hogy az emberek légszennyezés vagy szennyezett víz miatt betegedtek volna meg, pedig a vérben talált nehézfémek első körben erre utalhattak. Szakértők szerint a rejtélyes betegséget csak alapos laboratóriumi elemzéssel tárhatják fel.

Eddig közel 500 esetet regisztráltak, közülük 300-an már elhagyhatták a kórházat, 19 embert pedig másik kórházba szállítottak. Hamarosan a WHO vagyis az Egészségügyi Világszervezet szakértői is megérkeznek Eluruba, hogy ők is kivizsgálják a történteket.

Ándhra Prades államban ahol a rejtélyes megbetegedés történt, eddig több mint 800 ezer koronavírus-fertőzést regisztráltak, jelenleg ez a harmadik  legfertőzöttebb állam az országban. Szakértők egy dolgot zártak ki eddig biztosan, azt, hogy a jelenlegi megbetegedéseknek köze van a koronavírusjárványhoz.

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó