417 millió dolláros számlát nyújtott be a Google-nak egy cseh keresőcég

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

417 millió dolláros kárigényt nyújtott be a Google-nak a Seznam cseh keresőmotor üzemeltetője. A Seznam keresetében az Európai Bizottság 2018-as döntésére hivatkozik, amely szerint a Google megsértette az európai trösztellenes szabályokat. A Seznam szerint a Google versenyhátrányt okozott nekik, az erőfölényével visszaélve növelte domináns pozícióját és az Android platformon és annak app-boltjában korlátozta a versenyt.

A Seznam szerint az EB 2018-ban megállapította, hogy a Google megsértette az EU trösztellenes szabályait, ez pedig feljogosítja őket rá, hogy térítést követeljenek káraik után, amik akkor keletkeztek, amikor az Android platformon próbálták terjeszteni szolgáltatásukat.

A Google, aminek a szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt, amúgy visszautasítja, hogy igazságtalan előnyhöz juttatná saját szolgáltatásait. Érveik szerint a felhasználókat nem kötelezik saját alkalmazásaik használatára, azok egy kattintással bármilyen más applikációt is telepíthetnek készülékükre. "Az Android példátlan választási lehetőséget kínál arra, hogy milyen alkalmazásokat tölthet le, használhat és állíthat be alapnak a felhasználó, appfejlesztők milliói számára lehetővé téve egy sikeres üzlet felépítését" - mondták. (Via Reuters)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!