Az elképzelhető legangolabb módon reagált a 91 éves angol bácsi arra, hogy világhírű lett az interjú miatt, amit a beoltása után adott

INTERNET
2020 december 10., 08:47

A 91 éves brit nyugdíjas, Martin Kenyon nem tud hibázni.

A magát remekül tartó öregurat néhány óra alatt milliók ismerték meg, miután a CNN stábja interjút készített vele egy londoni kórház előtt.

link Forrás

Az interjú talán azért sikerült annyira jól, mert ahogy a riporter az elején elmondta, a stáb éppen beállt volna egy élő bejelentkezéshez arról, hogy a briteknél a világon először elkezdték beadni a koronavakcinát, amikor egy arra sétáló férfiről kiderült, hogy ő az egyik első ember a világon, aki megkapta. A spontán hangulat végig megmaradt, Martin Kenyon pedig olyan természetes lazasággal mesélt az egészről, ami netes szenzációvá tette a rövid beszélgetést.

Amit a híres brit understatement, vagyis a nagyszabású dolgok alulfogalmazása tett igazán élvezetessé, hiszen a CNN riportere pont az ellenkező végletbe esett, és nagy hűhót csapott az oltás körül. Miközben az alany úgy beszélt az egészről, mintha tejért és kenyérért ugrott volna le a sarokra.

Ezért is volt a beszélgetés egyik csúcsa, amikor Kenyon arra a kérdésre, hogy milyen érzés az egész világon az első beoltottak között lenni, azt mondta, hogy

„Nem érzek különösebben semmit, kivéve azt, hogy remélem, ezután már nem kapom el a nyomorult férget.”

De nem ez volt az egyetlen sziporkája.

A nyomorult férgezés után elmondta, hogy még a családja sem tudja, hogy beoltották, mert nem is tervezte a dolgot, csak reggel betelefonált a kórházba, hogy tényleg elkezdték-e az oltások beadását, mire feltettek pár kérdést, majd behívták. Ezután arról beszélt, hogy még sokáig akar élni, hogy lássa felnőni a lányunokáit, hogy a gondolatmenetet ezzel koronázza meg:

„Semmi értelme pont most meghalnom, ha már ennyi ideig éltem, nemde?”

Kenyont most újra megkereste a Guardian, hogy milyen érzés, hogy az interjú miatt híres lett.

A férfi most sem hazudtolta meg magát. Azt mondta, hogy a CNN interjúja „mélyen érdektelen" volt és nem érti, hogy „az embereknek nincs jobb témájuk?”

Elmesélte azt is, hogy a lányai azért „eléggé izgatottak” lettek a dologtól, de úgy igazán meg sem tudta még beszélni velük a témát, mert „a sajtó állandóan megszakította őket”.

Kenyon azt mondta, hogy egy nappal az oltás beadása után továbbra is jól érzi magát, és hogy elfelejtette megnézni az oltás mellé kapott tájékoztatót a lehetséges mellékhatásokról, de az ő korában úgyis egy csomó mindene fáj az embernek.

Amikor a Guardian az oltásellenesekre terelte a szót, Kenyon „nagyon hülyéknek” nevezte őket. De, mint mondta,

„a barátaimmal nem ilyesmikről, hanem érdekesebb dolgokról szoktunk beszélgetni”.

A brit lap cikkéből az is kiderül, hogy micsoda sztorijai lehetnek minden véletlenszerűen megszólított öregúrnak. Martin Kenyonról például az derült ki, hogy annak idején együtt járt teológiára a londoni King’s College-ba a később világhírűvé vált, most 89 éves dél-afrikai apartheid-ellenes fekete püspökkel, Desmond Tutuval. Akivel azonnal akkora haverok lettek, hogy később egymás lányainak a keresztszülei lettek, Kenyon pedig apartheid-ellenes aktivistává vált.