Elhagyhatja az intenzív osztályt az Újpesten megkéselt rendőr

bűnügy
2020 december 26., 16:37
Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársára támadó férfit
photo_camera Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársára támadó férfit Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Elhagyhatja az intenzív osztályt az a rendőr, akire késsel támadott egy férfi csütörtökön Újpesten - mondta el az M1 adásában Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója.

Az MTI szombat esti jelentése szerint a 26 éves rendőrön súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani, de szerencséje volt, és az ellátást végző orvosok munkájának hála sikerült megmenteni az életét.

Wikonkál Norbert szerint ha egy nagyobb eret ért volna szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta. Fontos volt, hogy egy olyan orvoscsapat végezte az ellátást, amelynek katonaorvosként harctéri sérülések ellátásában is nagy tapasztalata van.

A rendőrség Facebook-oldalán szombat délután szintén azt írta, hogy kollégájuk már jobb állapotban van. Köszönetet mondtak a mentőszolgálat munkatársainak, és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának életmentő műtétet végző munkatársainak is.

A rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa - egy férfi és egy nő - érkezett a helyszínre. A zavart férfi előzmény nélkül rátámadt a rendőrökre, többször megszúrta 26 éves őrmestert. Társa, a 23 őrmesternő több lövéssel fékezte meg 35 éves délegyházi férfit, aki a helyszínen meghalt. A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője bár nem sérült meg, sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.