Illegális karácsonyi rave-et szervezett két brit fiatal, százezres bírságot kaptak

külföld
2020 december 28., 14:02

Fejentként ezer fontos (nagyjából négyszázezer forintos) büntetést kapott az a két manchesteri fiatal, akik illegális rave bulit szerveztek karácsonykor.

A rendőröket vasárnap kora hajnalban hívták a környékbeliek, hogy többen gyülekeznek és hangos zene szól egy társasháznál. A kiérkező rendőrök a helyszínen egy százfős rave bulit találtak. A tömeget felosztlatták, a szervezőket, egy tizenhét és egy tizennyolc éves fiút megbüntettek. Egy huszonhét éves férfit letartóztattak, a zenei felszerelést is lefoglalták.

A manchesteri rendőrfőnök felháborodottan nyilatkozott az esetről, szerinte "a manchesteriek többsége rettentően nehéz áldozatokat hozott a karácsonyi időszakban és betartotta a szabályokat, de az emberek egy kisebb csoportja, aki ilyen eseményeken vesz részt, kockáztazja az eredményességét ennek a kemény munkának, amit a többiek elvégeztek".

A rendőrfőnök azt mondta, világos hogy nem csak Manchesterből érkeztek a buliba, hanem az egész környékről, ami szerinte túl azon, hogy szabályszegés, aláássa az egész közösségi szellemiséget, hogy együtt kell átvészelni ezt az egész időszakot.

(Metro)