A Gaja-völgy egyik sziklafalán rekedt egy túrázó

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Tizenkét tűzoltó indult a sziklán rekedt túrázó segítségére - írta a Facebookon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A középkorú férfi kedden a Keleti-Bakony fontos vízfolyása, a Gaja-patak völgyében túrázott, és bizonyára nagyon jól is érezte magát a Fejér és Veszprém megyék közt lévő, párját ritkítóan szépségű szurdokban, amíg nem gondolt egy merészet, és a turistautat elhagyva felmászott a völgy egyik meredek sziklafalára.

Addig-addig mászott, hogy egyszer csak rájött: lemenni már nem tud, ezért a tűzoltók segítségét kérte. Bodajki tűzoltók indultak a férfi keresésére Balinka felől, később pedig fehérvárcsurgói tűzoltók is csatlakoztak hozzájuk. 45 per keresgélés után megtalálták a falon rekedt túrázót, akit kötélbiztosítással le is hoztak a falról.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!