A Gaja-völgy egyik sziklafalán rekedt egy túrázó

Tizenkét tűzoltó indult a sziklán rekedt túrázó segítségére - írta a Facebookon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A középkorú férfi kedden a Keleti-Bakony fontos vízfolyása, a Gaja-patak völgyében túrázott, és bizonyára nagyon jól is érezte magát a Fejér és Veszprém megyék közt lévő, párját ritkítóan szépségű szurdokban, amíg nem gondolt egy merészet, és a turistautat elhagyva felmászott a völgy egyik meredek sziklafalára.

Addig-addig mászott, hogy egyszer csak rájött: lemenni már nem tud, ezért a tűzoltók segítségét kérte. Bodajki tűzoltók indultak a férfi keresésére Balinka felől, később pedig fehérvárcsurgói tűzoltók is csatlakoztak hozzájuk. 45 per keresgélés után megtalálták a falon rekedt túrázót, akit kötélbiztosítással le is hoztak a falról.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.