Madridban próbálják eltakarítani a havat, mielőtt minden jéggé fagyna

A spanyol fővárosban közel fél méternyi hó esett, a Filomena névre keresztelt vihar miatt már legalább négy ember halt meg, a közlekedés gyakorlatilag leállt a városban, a kórházi dolgozók órákat gyalogoltak munkahelyükre. A havazás miatt a város egyik bevásárlóközpontjában ragadt 100 vásárló és pár ott dolgozó, akik két éjszakát töltöttek a plázában.

A városban most mindennél gyorsabban próbálják eltakarítani a havat az utakról, mielőtt minden jéggé fagyna, a havazás után ugyanis kemény fagyokat ígérnek, ami csütörtökig is eltarthat. A spanyol kormány a hóhelyzet miatt a rendőrség és a katonaság segítségét kérte, hogy a koronavírus elleni vakcinákat és az élelmet így is mindenhova el tudják juttatni.

A katonák már 700 főbb utat letakarítottak, a városba pedig 3500 tonnányi útszóró só érkezett. Madrid nemzetközi reptere vasárnap kezdett újra működni, miután pénteken minden járatot töröltek. 

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó