Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Csütörtökön érkezik a WHO küldöttsége Vuhanba, hogy feltárja a koronavírus eredetét

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Közel egy év egyezkedés után január 14-én Vuhanba repülhet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatókból álló csapata, hogy feltárják a COVID-19 eredetét, ami továbbra is vitatott, de még mindig az a feltételezés, hogy a koronavírus a kínai városból, azon belül is egy egzotikus állatokat áruló piacról indult.

Kína sokáig húzta a vizsgálat elindulását, a WHO szerint munkatársaik nem kapták meg a vízumot a beutazáshoz, pedig a szervezet két embere már a múlt hét elején elindult Kínába, de vissza kellett fordulniuk.

Fabian Leendertz, a német közegészségügyi testület és a Robert Koch Intézet professzora azt mondta, a vizsgálat célja a „kockázatcsökkentés”, nem pedig az, hogy „ujjal mutogassanak”.

(Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!