Koronavírus-számok Magyarországon 05.09.
Elhunytak + 98 Σ 28 602
Kórházban - 280 Σ 3 353
Fertőzöttek + 1 145 Σ 791 709
Tesztek + 34 042 Σ 5 528 240
Egyszer oltottak + 26 819 Σ 4 288 641

Csütörtökön érkezik a WHO küldöttsége Vuhanba, hogy feltárja a koronavírus eredetét

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Közel egy év egyezkedés után január 14-én Vuhanba repülhet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatókból álló csapata, hogy feltárják a COVID-19 eredetét, ami továbbra is vitatott, de még mindig az a feltételezés, hogy a koronavírus a kínai városból, azon belül is egy egzotikus állatokat áruló piacról indult.

Kína sokáig húzta a vizsgálat elindulását, a WHO szerint munkatársaik nem kapták meg a vízumot a beutazáshoz, pedig a szervezet két embere már a múlt hét elején elindult Kínába, de vissza kellett fordulniuk.

Fabian Leendertz, a német közegészségügyi testület és a Robert Koch Intézet professzora azt mondta, a vizsgálat célja a „kockázatcsökkentés”, nem pedig az, hogy „ujjal mutogassanak”.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.