A polgármesterségért is indult volna Varga Judit férje Balatonhenyén

politika
2021 február 04., 05:38

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, az igazságügyminiszter férje nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások előtt, függetlenként jelentkezett be a polgármesteri pozícióra Balatonhenyén, nyilvántartásba is vették, de végül az állami szférban betöltött tisztsége miatt lemondott tervéről - írja a hvg.hu.

Vargáéknak a településen van nyaralójuk, ami családi háznak épült, és amire 10 milliós családi otthonteremtési kedvezményt vettek fel. Csakhogy aztán Budapesten kaptak munkát, így nem költöztek a Balaton-felvidékre. Miután ez kiderült, Varga Judit azt mondta, ha kell, kamatostul fizeti vissza a csokot.

Végül az erdélyi származású, korábbi barnagi polgármester, Kulin Miklós György nyert, aki újra beadta azokat a pályázatokat, amelyeket elődje idejében forráshiány miatt visszautasítottak. Ezután már pozitívan bírálták el azokat. A polgármester azt mondta, „a miniszter családjával csak ritkán találkozik, akkor is csak az utcán beszélgetnek, a sikeres pályázatokat pedig a Belügyminisztériumnak köszönheti, ahol Kontrát Károly államtitkárhoz szokott fordulni segítségért”.

A falu 2020-ban pénzt kapott három út felújítására, fűnyírógépekre, a futballpálya és a játszótér rendbetételére, a Kisfaludy-program részeként pedig hat kiadó szoba szépül meg a henyei polgármesteri hivatal emeletén.