Ha kell, kamatostul visszafizeti a nyaralóra fölvett csokot Varga Judit

ingatlan
2021 január 27., 16:41

Brüsszeli hazatérésük után Balatonhenyén tervezett élni Varga Judit és Magyar Péter, ezért vették föl egy ottani családi ház felújítására a 10 milliós családi otthonteremtési kedvezményt, csakhogy aztán Budapesten kaptak munkát, így nem költöztek a Balaton-felvidékre - ezt írta az RTL Klub kérdésére a Varga Judit vezette Igazságügyi Minisztérium.

A Telex.hu híre alapján korábban írtuk, hogy Varga Judit és a jelenleg a Diákhitel Központ vezetőjeként dolgozó férje, Magyar Péter még 2017-ben vette föl a balatoni házra a csokot, amit viszont csak olyan ingatlanra lehet igénybe venni, ahol életvitelszerűen tervez élni az ember. Varga és Magyar Péter pedig nem élt Balatonhenyén, nem is oda vannak bejelentve, nemrég pedig 200 millió forintért vettek egy lakást pár percre Orbán Viktor házától Budán.

A tárca közleménye szerint a miniszter és férje azt kérték a támogatást folyósító banktól, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük,amit a jogszabályok lehetővé tesznek, ha ennyi idő után sem költöznek a Budapesttől 150 kilométerre lévő faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 millió forintos támogatást.