Avicii emlékhelyet alakítanak ki Stockholmban

Emlékhelyet alakítanak ki a 28 éves korában elhunyt dj-nek és zenei producernek, Aviciinek szülővárosában, Stockholmban.

A svéd főváros Östermalm kerületének bizottsága azt tervezi, hogy a kerület központjában kialakítanak egy olyan helyet, ahol Aviciire, polgári nevén Tim Berglingre emlékezhetnek az emberek. A hely azoknak a pszichés problémákkal küzdő embereknek is emléket állítana, akik idő előtt hunytak el.

Avicii apja, Klas Bergling és a család többi tagja hálás a döntésért. „Ez a hely lehetőséget ad arra, hogy Timre és zenéjére emlékezzünk, amely oly sokat jelentett és jelent annyi ember számára szerte a világban” - idézi Berglinget a bizottság közleménye.

Arról egyelőre nincsenek információk, pontosan hol lesz majd az emlékhely.

Az Östermalmban felnőtt Tim Berglinget 2018. április 20-án Omán fővárosában, Maszkatban holtan találták. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget. A pszichés problémákkal küzdő világsztár olyan nagysikerű dalokkal vált ismertté, mint a Levels, a Hey Brother és az Addicted to You. Legnagyobb slágerei a  Wake Me Up!, a The Days és a You Make Me. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.