Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Pumák fertőződtek koronavírussal az Egyesült Államokban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pozitív koronavírustesztet adott két puma egy meg nem nevezett texasi létesítményben - közölte az amerikai mezőgazdasági minisztérium. Az állatokat azután tesztelték, hogy többjük is köhögni, valint zihálni kezdett. Az állatok várhatóan enyhe tünetekkel átvészelik majd a fertőzést, ahogyan az eddig megfertőződött nagymacskafélék.

Fotó: Wikipédia

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium részletes listát vezet a koronavírussal fertőződött állatokról, eszerint több macskafélében is kimutatták már a kórokozót. Házimacskák mellett tigrisek, oroszlánok és párducok is elkapták a vírust, ez azonban az első eset, hogy pumában is kimutatták a betegséget.

A macskafélék mellett eddig nyércekben, kutyákban és gorillákban mutatták ki a SARS-CoV-2 vírust az Egyesült Államokban. (New York Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.