Ónos eső és havazás is lehet a hétvégén

Több 444 videó?
Szeretném

A ködös tájakon néhol csak 3 fokig melegszik a levegő, de többfelé napsütés és 10 fok feletti maximumhőmérséklet lesz a jellemző a hétvégén - derül az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ónos eső, havazás előfordulhat, de komoly hideg nem várható.

  • Pénteken borult idő várható, a késő délutáni óráktól az ország északkeleti megyéiben gyenge eső, az északi, északkeleti határvidék közelében ónos eső, illetve a magasabban fekvő helyeken havas eső, havazás is kialakulhat. Napközben jellemzően plusz 5 és 14 fok között alakulnak a csúcsértékek, de az északkeleti megyékben 5 fok alatt is maradhat a hőmérséklet.
  • Szombaton reggelig néhol ónos eső is kialakulhat, írják. Napközben felszakadozik, az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A maximumok általában 7 és 14 fok között alakulnak, ezen belül délnyugaton lesznek a magasabb értékek. 
  • Vasárnapra virradóra sokfelé várható köd, de nagy része napközben feloszlik. Délelőtt kevesebb, délután több helyen hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken csupán 3-6 fokot mérhetnek.