Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Szerbia példája mutatja, hogy az oltás mellett is szükség van óvintézkedésekre

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Oltakozás Belgrádban a Sinopharm vakcinájával.Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Kijárási tilalom bevezetését, az érintkezések teljes megtiltását, szükségállapot kihirdetését javasolják a szerb kormánynak a szakértők a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása miatt. Ezt intő példaként is tekinthetjük: Szerbiában mostanra már mintegy egymillió embert oltottak be a koronavírus ellen, mégis újra tombol a járvány. Ennek részben az az oka, hogy a vakcináció előrehaladtával lazult a járványügyi fegyelem, kevésbé tartották be az elővigyázatossági intézkedéseket. Emiatt újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

A legfrissebb, keddi adatok szerint Szerbiában 3469 új fertőzöttet azonosítottak, és 16 halálesetet regisztráltak. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.