Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Országszerte túlterheltek a kórházak, megtelnek az intenzív osztályok

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Csütörtök óta nem tudják ellátni a sürgős eseteket a mosonmagyaróvári kórház szülészeti, nőgyógyászati és gyermekosztályán, mert a dolgozókat át kellett irányítani a Covid részlegre - számolt be róla az RTL Híradó. Szakrendelés ugyan van, de a sürgős eseteket csak a 40 km-re lévő Győrben tudják ellátni.

A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelõintézet épülete 2015-ben.Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezet elnöke szerint a probléma országos, mert túlterheltek a kórházak. „Az intenzív osztályok megteltek, az osztályok megteltek. Ebben a helyzetben rendkívül kellemetlen, hogy kollégák kikerültek a rendszerből, és így még kevesebben maradtak, akikkel az ellátást meg lehetne szervezni” - mondta Szijjártó.

A kórházak tehermentesítése érdekében péntektől országszerte felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat. A járóbetegellátás működik ugyan, de a szövetség elnöke szerint szerdától itt is változások lesznek. A szakrendelők egy részénél oltópontokat alakítanak ki, ezért várhatóan ott is lassul az ellátás. Vannak olyan rendelők, ahol új időpontokat már nem is adnak ki. A minisztérium szerint zökkenőmentes a betegek ellátása.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.