Szijjártó szerint nem a harmadik hullám berobbanása, hanem a tömeges oltás miatt kellett szigorítani

POLITIKA
2021 március 11., 05:59

Megdicsérte a kormány döntését, a keleti vakcinabeszerzést, a külügyminsizter a Figyelőnek adott interjúban. Szijjártó Péter szerint összesen hétmillió oltást vásárolt Magyarország keletről, 2 milliót Oroszországból, 5 milliót Kínából. Kiemelte:

azért fontos, hogy a vakcina gyorsan jöjjön, mert ez egy élet-halál harc, versenyt fut egymással a koronavírus és az oltás. Azért kellett szigorítani, hogy az oltás meg tudja nyerni a küzdelmet. Itt vagyunk a célegyenesben, fej fej mellett halad a két versenyző, és annak érdekében kellett szigorítani, hogy a vakcináció lássa meg előbb a kockás zászlót, az eredményhirdetésnél pedig mindenki örülhessen.

Arról, hogy a Fidesz EP-képviselői távoztak az Európai Néppárt frakciójából, azt mondta, hogy az EPP mára egy migrációpárti, társadalom- és családpolitikai elveit feladó liberális pártcsaláddá vált, és „nekünk nyilvánvalóan nem itt van a helyünk”.

„Ezt mindenki tudta már, mindenki érezte, ezért egy nagy kő esett le mindannyiunk szívéről, hogy végre ki tudtak jönni az EP-képviselőink az EPP-ből”

- mondta.