Szexinek nevezte a kislányruhát a divatlap, meglepődtek, hogy balhé lett belőle

belföld
2021 március 13., 18:53

„Durván betámadta a Burdát egy (periférikus) gyerekjogi szervezet azért, mert a kislány blúzának a kivágását a „szexi” szóval illettük. Szerintetek ez TÉNYLEG annyira ciki, hogy súlyos vádakat kell a fejünkhoz vagdosni? Komolyan kérdem, és hálás vagyok minden véleményért!”

- ezzel a szöveges kísérettel osztotta meg a Burda Magazin egy azóta törölt Facebook-posztban a februári lapszámuk egyik oldalát. A képeken egy 6-8 éves kislány látható különböző ruhákban, az egyik szett mellett pedig ez a szöveg szerepel:

„Sima kerek nyak, az eleje közepén szexi hasítékkal, gumival behúzott háromnegyedes ujjával: hát igen, ezt Anyu is megirigyelhetné!”

Az egyelőre nem derült ki, hogy melyik lehet a lap által periférikusnak nevezett gyerekjogi szervezet, amely kritizálta a szöveget, rengetegen háborodtak fel viszont a lap hozzáállásán, mikor a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal megosztotta a posztról készült screenshotot.

„A szerkesztőség nem érti, mit kifogásolt a „(periférikus)” gyerekjogi szervezet, de mi értjük, ugye? Gyerekeket tilos szexualizálni, tilos volt, tilos lesz, vitának helye nincs. Szóval a válasz a Burda Magazin kérdésére: TÉNYLEG.”

- írták.

Mivel az eredeti posztot a Burda Magazin leszedte az oldaláról, a felháborodott kommentelők most a Facebook leértékelésével fejezik ki a véleményüket. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene szerint viszont a valódi megoldás „az lenne, ha a szerkesztőség részéről születne egy tisztességes bocsánatkérés, a gyerekjogi szervezetet nevesítve megköszönnék az építő kritikát, és felkérnék egy szerkesztőségi érzékenyítésre őket.”

Facebookon és emailben is próbáltuk elérni a Burda Magazint, hogy megtudjuk, miért törölték a posztot, mi a véleményük a miatta kialakult vitáról és változott azóta az álláspontjuk azzal kapcsolatban, hogy problémás-e egy gyerek ruháját szexiként jellemezni. Üzeneteinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.