Thai szerzetest mentettek ki egy barlangból, ahova meditálni vonult

külföld
2021 április 07., 07:07

A buddhista szerzetes, Phra Ajarn Manas éppen zarándokúton volt egyik tartományból a másikba, amikor néhány napra elvonult a Phra Sai Ngam nevű barlangba meditálni. Bár nincs szezonja, hirtelen óriási esőzés jött, ami áradást hozott, és elzárta a kiutat. A szerzetest, aki szombaton ment be a barlangba, a mentőcsapatok szerdán menekítették ki - írja a Reuters hírügynökség.

A viharos időjárás vasárnap kezdődött, és elöntötte a barlang egyes részeit is. Arról, hogy a szerzetes odabent van, a mentőcsapatok a helyi lakosoktól értesültek. Amikor először próbálták kimenekíteni, a heves esőzés és az emelkedő vízszint miatt nem jártak sikerrel.

A Facebookon tették közzé a képeket, melyeken az látható, hogy a mentőcsapatok megtalálják a szerzetest, és gyorsan meg is mérik a vérnyomását. A férfit kimentették, és elsősegélyben részesítették. Az akcióban tizenhét búvár vett részt.

2018-ban nagy érdeklődést kiváltó nemzetközi mentőakció keretében mentettek ki egy barlangból tizenkét thai fiút, akik szintén az áradások miatt rekedtek odabenn az edzőjükkel.

link Forrás