Koronavírus-számok Magyarországon 05.10.
Elhunytak + 91 Σ 28 693
Kórházban + 31 Σ 3 384
Fertőzöttek + 677 Σ 792 386
Tesztek + 10 552 Σ 5 538 792
Egyszer oltottak + 17 134 Σ 4 305 775

Javuló kórházi adatok mellett is tovább terjed a járvány

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

207 halálos áldozata volt a járványnak az elmúlt napon az Operatív Törzs legfrissebb jelentése alapján. Kedden arányaiban még mindig kevés tesztet végeztek, mindössze 22435 vizsgálattal találtak 2527 újabb fertőzöttet, vagyis a pozitív tesztek aránya még mindig bőven meghaladja a WHO által ajánlott öt százalékot.

Az oltási program halad, összesen már 3,36 millió magyart oltottak be legalább a vakcina első dózisával. Számításaink szerint csak az oltásnak köszönhetően már a magyarok több mint 25 százaléka lehet immunis a vírusra.

A fertőzöttségi számoknál kedvezőbben alakulnak a kórházi adatok. Jelentősen csökkent keddre a kórházi ápolásra szorulók száma, most 8097-en vannak. A gépi lélegeztetésre szorulók száma is érdemben csökkent, 925-en szorulnak légzéstámogatásra.

Összességében országosan és megyénként is mindenhol visszaszorulóban van a járvány az új fertőzöttek száma alapján, bár ezt a statisztikát jelentősen torzítja, hogy a járvány második évében Magyarországon még mindig arányaiban nagyon kevés tesztet végeznek. Igaz, ez így volt a járvány felfutó szakaszában is, tehát viszonyítani valamennyire ez alapján is lehet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.