Kigyulladt a lámpagyár Dunakeszin

Tűz keletkezett egy lámpagyárban Dunakeszin hétfő délután, az épületet a tűzoltási munkálatok idejére kiürítették. A hatezer négyzetméteres üzemcsarnokban 30-50 négyzetméteren égett a tűz, és kisebb robbanás történt. Ennek okát még vizsgálják.

A helyszínre a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik három vízsugárral már megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az üzemben 134 ember tartózkodott, ők mindannyian elhagyták az épületet. A helyszínre érkező tűzoltók már eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatokat végzik. (Katasztrófavédelem/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.