Már idén jönnek a sprintfutamok a Forma-1-ben

"Az összes csapat támogatta a tervet" - jelentette be a Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója hétfőn, így már idén három versenyhétvégén is rendeznek majd sprintfutamokat a versenysorozatban. A bejelentés szerint a pénteki első szabadedzést követően egy időmérőre kerül sor, szombaton pedig egy 100 kilométeres versenyt rendeznek, ennek a végeredménye alapján rajtol el a mezőny a vasárnapi hagyományos futamon. A sprintversenyeken vb-pontokat is osztanak majd: a dobogósok három, kettő és egy pontot kapnak. Hivatalosan nem jelentették be, hogy melyik három versenyhétvégén alkalmazzák az újítást, csak annyi, hogy két európai és egy nem európai nagydíjon rendeznek majd sprintfutamokat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.