Szabad az út Ciprusra a beoltottaknak

Május tizedikétől feloldja a kötelező karantént a teljesen beoltott, illetve negatív koronavírus-teszttel érkező külföldiek számára Ciprus, jelentette be az turizmusért felelős államtitkára hétfőn. Szavvas Perdiosz kiemelte, hogy a Szputnyik V vakcinával történt beoltást is elfogadják majd. 

A szigeten egyébként pénteken jelentettek be újabb szigorításokat: április 26-tól május 9-ig zárva lesznek a fodrászok, az edzőtermek, a színházak, a kávézók, valamint a nem létszükségleti cikkeket árusító üzletek is. Az emberek csak munkavégzés céljából tartózkodhatnak a szabadban, akinek nincs engedélye erre, az naponta legfeljebb egyszer hagyhatja el az otthonát. 

A mintegy egymillió lakosú Cipruson a járvány kitörése óta 62 349 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 298-an hunytak el a a Covid-19 betegségben. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.