Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Egy miami iskolából kitiltották a beoltott tanárokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Tort ült a hülyeség a miami Centner Academy nevű magániskolában, melynek a vezetése valami interneten terjedő álhír alapján úgy döntött, hogy megtiltja a már beoltott tanárainak, hogy gyerekekkel találkozzanak. Elhitték ugyanis azt a részleteiben cáfolt marhaságot, hogy a beoltott emberek "negatív hatással" lehetnek az oltatlanokra, ha érintkeznek egymással. Erre a szakértők szerint amúgy az ég világon semmilyen bizonyíték nincs.

David és Leila Centner, egy miami magániskola oltásellenes tulajdonosai, akik iskolájukban megtiltották, hogy beoltott tanárok tanítsanak.Fotó: ROMAIN MAURICE/Getty Images via AFP

Mindez nem akadályozta meg a fizetős iskola vezetését, ahol már egy óvodásnak is évi 15160 dollár a tandíja, egy felső tagozatosé pedig már majdnem évi 30 ezer (~9 millió forint).

Leila Centner, az iskola társalapítója hétfőn tájékoztatta a szülőket arról, hogy amennyiben lehetséges, nem fognak beoltottakat alkalmazni tanárként. Azt is hozzátette, hogy a tanáraiknak kötelező lejelenteniük, ha netán beoltották volna őket. "Nem engedhetjük meg, hogy beoltottak legyenek a gyerekek közelében, amíg nem tudunk többet" - írta Centner a szülőknek.

Centner, aki levele alapján "többet" szeretne tudni a dolgokról, arról is írt, hogy az iskola környezetében már három nő is van, akinek "megzavarta" a menstruációs ciklusát, hogy "beoltottakkal töltöttek időt". Centner és férje, David amúgy "egészségügyiszabadság-szószólóként" jellemzik magukat, ami a vírustagadók, oltásellenesek, maszkellenesek új önjellemzése. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.