Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Koronavírus: 186 újabb áldozat, rekordszámú első beoltott

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Továbbra is javulnak a járványadatok, de még mindig sok koronavírusos áldozatot jelentenek, ma reggelre 186-tal nőtt a hivatalos áldozatok száma.

2 584 új fertőzöttet találtak. A héten ugyan ez a legmagasabb szám, de a fontosabb összehasonlításban, az egy héttel ezelőtti adathoz képest ez is javult. 

A kórházban lévők száma is ütemesen csökken. 5 554 koronavírusost ápolnak kórházban, egy hete 2 000-rel többen voltak.

Lélegeztetőn is kevesebben vannak, 662-en. 

Rekordszámú embert oltottak be első körben, 96 001-et. 

Orbán Viktor 4 millió első beoltottnál ígért újabb, szinte már teljes nyitást azoknak, akik megkapták a védettségi kártyájukat (nem mintha önmagában az igazolvány postaládába dobása azonnali és biztos védelmet jelentene). Szakemberek szerint a négymillió első beoltott még kevés a társadalmi védettséghez, de a jelek szerint holnap már elérhetjük az Orbán által kijelölt határt. 3 870 222 embert oltottak be ma reggelig legalább egy adaggal.

Most már tényleg az a helyzet, hogy vakcina van, az embereken múlik, hogy beoltatják-e magukat. Aki nem válogat, ami egyelőre azt jelenti, hogy elfogadja a kínait, azt másnap beoltják. Jövő héttől AstraZeneca is elérhető az oltópontokon, és jön szép számmal a következő heteken még egyéb vakcina is. 

Az elmúlt két hétben lakosságarányosan Veszprém, Baranya és Heves megyében találták a legtöbb új fertőzöttet, de mindenhol csökkenő a trend.

Európában továbbra is a magyarországi a legrosszabb halálozási adat lakosságarányosan.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.