Az Internazionale nyerte az olasz bajnokságot

olaszország
2021 május 02., 15:20
comments 16
Christian Eriksen gólját ünneplik az Inter játékosai 2021. május 1-én Crotonéban
photo_camera Christian Eriksen gólját ünneplik az Inter játékosai 2021. május 1-én Crotonéban Fotó: Franco Romano/NurPhoto via AFP

Miután az Atalanta nem tudta legyőzni a Sassuolót idegenben, matematikailag is biztossá vált, hogy az Internazionale nyerte a 2020-2021-es olasz bajnokságot.

A milánói csapat a Crotone szombati legyőzése után már bajnokként ünnepelt az öltözőben, és nem ittak előre a medve bőrére: négy fordulóval a kiírás vége előtt már behozhatatlan, 13 pontos az előnyük a tabellán.

Az Inter ezzel megszerezte 19-ik bajnoki címét, egyben megszakította a Juventus elképesztő sorozatát - a torinói klub kilenc éven keresztül volt olasz bajnok. Legutóbb José Mourinho vezetésével volt bajnok a csapat a 2009-2010-es szezonban.

Külön érdekesség, hogy az az Antonio Conte vezette bajnoki címre most a milánóiakat, aki nem csak a Juventus játékosa volt, de a torinóiakkal vezetőedzőként is három bajnoki címet ünnepelhetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.