Egy jobbikos jelölt mögé áll be az MSZP a dunaújvárosi körzetben

Kálló Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője Fotó: 444

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke vasárnap egy Facebook-posztban jelentette be, hogy pártja a Párbeszéddel közösen a jobbikos Kálló Gergelyt támogatja a Fejér megye 4-es számú választókerületében. 

„Fejér megye 4-es számú választókerületében van olyan ember, aki nálunk alkalmasabb, aki az időközi választáson 2020-ban már megverte a Fideszt! Biztosak vagyunk benne, hogy Kálló Gergelynek ez 2022-ben is sikerülni fog, ezért támogatjuk Őt az előválasztáson!” - írta oldalán Kunalmi, aki az időközi kampányban saját szemével is megbizonyosodott arról, hogy Kálló az ideális jelölt ebben a körzetben. 

Kálló 2020. februárjában simán, 58 százalékos eredménnyel nyerte az időközi választást a Fidesz által támogatott, alig 35 százalékig jutó Molnár Tiborral szemben. Kálló volt az első országgyűlési képviselő-jelölt, aki mögött felsorakozott az ellenzék: támogatta a Momentum, DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatását is. 

A városban akkor azért kellett új országgyűlési választást kiírni, mert a jobbikos Pintér Tamást dunaújvárosi polgármesternek választották.  

A döntés alighanem összefügg azzal, hogy szombaton épp Jakab Péter Jobbik-elnök jelentette be, hogy a Budapest 15. számú választókörzetben  a Jobbik Kunhalmi Ágnest támogatja.

A dunaújvárosi választókerületben másik ellenzéki jelölt egyelőre hivatalosan nem jelentette be indulását. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó