Simán nyert az összellenzéki jelölt a dunaújvárosi időközi választáson

Az eddig beérkezett adatok szerint minden bizonnyal Kálló Gergely nyerte vasárnap a dunaújvárosi időközi országgyűlési választást. Kálló a Jobbikból érkezett, de az összes nagyobb ellenzéki párt, azaz a Momentum, DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatását is élvezte. 

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a szavazatok 92,59 százalékának összesítésénél Kálló 58,1 százalék fölött áll, míg a független, de a Fidesz által támogatott Molnár Tibor 35,68 százalékot szerzett. 

Kálló Gergely

A városban azért kellett új országgyűlési választást kiírni, mert az eddigi képviselőt, a jobbikos Pintér Tamást dunaújvárosi polgármesternek választották. Január elején dőlt el, hogy a Fidesz nem indít önálló jelöltet, hanem a független Molnár Tibort támogatják. 

Az időközi választás meglehetősen alacsony részvétellel zajlott, a választásra jogosultak 27,96 százaléka szavazott.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó