Nem indít jelöltet a Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson

POLITIKA
2020 január 07., 06:22

Ritkán fordul elő ilyesmi, de úgy tűnik, a Fidesz-KDNP nem fut neki a február 16-i, dunaújvárosi időközi országgyűlési választásnak, amit azért kellett kiírni, mert az eddigi képviselőt, a jobbikos Pintér Tamást dunaújvárosi polgármesternek választották. A 24.hu arról ír, hogy míg az ellenzéki jelölt, Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, kormányoldalon sokáig billegett, ki lehetne az ellenfél. 

A lap úgy tudja, Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester indítását tervezték, aki a hírek szerint maga mondta vissza a jelöltséget. Cserna a hétvégén inkább más jelölteket kezdett reklámozni a Facebookon, rögtön hármat: a mihazánkos Árgyelán Jánost, Sürü Renáta jegyzőt és Molnár Tamás iváncsai polgármestert. 

A 24.hu szerint a Fidesz Molnárt fogja támogatni a választáson, hétfőn meg is jelent róla egy cikk a Magyar Nemzetben, amiben azt írták, élvezi a térség további hét településének polgármesterének támogatását, és „tárgyalásokat folytat a kormánnyal annak érdekében, hogy a környező települések minden segítséget megkapjanak a jövőben”.

Pintér 2018-ban szoros küzdelemben hozta az körzetet, a Fidesz inkább a Dunaújvároshoz közeli, kisebb településeken volt erős, nem véletlen, hogy most is onnan támogatnak valakit. 

Ha Molnár nyer is, az új frakcióváltási szabályok miatt nem ülhet be a Fidesz-frakcióba, ami persze nem jelenti azt, hogy függetlenként ne támogathatná a kormányt 2022-ig.