100 ezer beoltottra vagyunk attól, hogy maszk nélkül sétálhassunk el a parkolóautomatáig

járvány
2021 május 21., 07:38

4 898 866-an kapták meg eddig az első oltásukat. A mostani ütemben vasárnap vagy hétfőn érhetjük el az 5 millió beoltottat, ami után újabb lazítások lépnek életbe: egyebek között megszűnik a kijárási tilalom, nem kell közterületen maszkot hordani, és nem lesz ingyenes a parkolás.

link Forrás

Az, hogy lehet Pfizerre is időpontot foglalni, láthatóan megdobta az oltások számát, de már ezt az oltóanyagot sem kapkodták el órákon belül. A szerdán meghirdetett 200 ezres keret felét foglalták be másnap délig. 2 886 292-en kapták meg eddig a második oltásukat is.

link Forrás

5,1 millió körül van a regisztráltak száma (pontosan nem tudni, mert nem árulják el). Miután 260 ezer embert regisztráció nélkül oltottak, és 4,9 millió beoltottnál járunk, így félmillió körül lehet azoknak a száma, akik regisztráltak, de nem oltatták még be magukat. A vakcinakínálat bőséges, Pfizerre, Szputnyikra, Sinopharmra és AstraZenecára lehet időpontot foglalni, oltanak még Modernával és Janssennel is.

657 új fertőzötteket regisztráltak.

link Forrás

10 631 teszttel találtak ennyi új fertőzöttet. Az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya 6 százalék, valamivel magasabb, mint az elmúlt napokban

link Forrás

A kórházban lévők száma tovább csökkent (1645).

link Forrás

Kevesebben vannak lélegeztetőn is, 195-en.

link Forrás

Az elhunytak száma 47-tel nőtt, összesen 29 427 Covid-fertőzött hunyt el hivatalosan Magyarországon. A hétnapos mozgóátlag október legvégén volt ennél alacsonyabb.

link Forrás