Jól megbüntették az ausztrál rendőrök a két tökmeztelen, nudista férfit, akiket egy leselkedő szarvas kergetett a bokorba

külföld
2021 június 28., 09:58

„Idióták ellen nehéz törvényt hozni” - foglalta össze az eset tanulságait Mick Fuller, Új-Dél-Wales rendőrkapitánya.

Ausztráliában nagy ütemben terjed a koronavírus delta variánsa, az országban ezért szombaton kéthetes zárlatról döntöttek, a lakosok csak indokolt esetben mozdulhatnak ki otthonról. Ebbe nem tartozik bele a nudizmus. Pedig egy 30 és egy 49 éves férfi egy Sydney-hez közeli parkban épp ennek a hobbinak hódolt. Az idillt azonban egy szarvas zavarta meg, ami elől befutottak a bokrok közé, és ott eltévedtek. Annyira, hogy segítséget kellett hívniuk. A hatóságok helikopterrel indultak a férfiak keresésére, és amikor megtalálták őket, 1000 ausztrál dolláros (220 000 Ft) büntetést szabtak ki rájuk a közegészségügyi rendeletek megszegése miatt.

Ilyen üresek most Sydney utcái.
photo_camera Ilyen üresek most Sydney utcái. Fotó: STEVEN SAPHORE/AFP

„Egyértelműen veszélybe sodorja az embereket az, aki megfelelő ok nélkül hagyja el az otthonát. Ráadásul különösen szégyellhetik magukat, hogy eltévedve a nemzeti parkban fontos erőforrásokat tereltek el az egészségügyi műveletektől” - mondta Fuller az erről szóló sajtótájékoztatón. Ebből sokan inkább azt a pillanatot emelik ki, amikor a jeltolmács elmagyarázta, hogyan történt az eset:

link Forrás

A sydney-i rendőrség már a korlátozások másnapján 44 esetben szabott ki bírságot a közegészségügyi rendeletek megszegése miatt.

(A borítókép illusztráció. Fotó: MICHAEL BREUER/Biosphoto via AFP)