Ezüstérmes lett Siklósi Gergely párbajtőrben

2021 július 25., 15:22

Vereséggel kezdett Tokióban a csupa NBA játékosokból álló amerikai kosárválogatott

Első mérkőzésén kikapott Franciaországtól a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján a címvédő amerikai kosárlabda-válogatott. Az NBA-válogatottnak is tekinthető amerikai csapat három tagja kedden még az NBA döntőjében játszottak, és csak egy napja érkeztek meg Tokióba. Mégis egyikük, az NBA-bajnok Milwaukee Bucks játékosa, Jrue Holiday játszott a legjobban a franciák ellen, 18 pontot dobott. Ez sem mentette meg viszont az amerikai csapatot, amely végül 83-76 arányban kapott ki a franciáktól.

Az amerikai férfi kosárlabda válogatott 2004 óta nem kapott ki az olimpiai játékokon.

Bam Adebayo és Evan Fournier az amerikai és francia kosárlabda válogatott meccsén.
photo_camera Bam Adebayo és Evan Fournier az amerikai és francia kosárlabda válogatott meccsén. Fotó: NED DISHMAN/Getty Images via AFP

A meccs legeredményesebb játékosa a szintén az NBA-ben, a Boston Celticsben játszó Evan Fournier lett, aki 28 pontos szerzett. A B csoportban a riói bronzmérkőzést egy ponttal elvesztő ausztrálok főként a San Antonio Spurst erősítő Patty Mills 25 pontjával verték Nigériát, amely náluk is több - nyolc - NBA-játékossal állt ki. Az amerikai válogatott közvetlenül az olimpia előtt mindkét csapattal játszott felkészülési meccset, és mindkettőt el is vesztette.