264 millióért vett meg egy régi iskolaépületet a felcsúti focialapítvány

PÉNZ
2021 július 26., 05:46

Egy „jó fekvésű, teljes műszaki és esztétikai felújításra szoruló, a településkép szempontjából fontos”, 1100 négyzetméteres hasznos alapterületű, 2958 négyzetméteres területen fekvő ingatlant vásárolt meg Felcsúton a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány, összesen 264 millió forintért – írja az mfor.hu.

A lap azt írja, a pályázatra bárki nyújthatott be ajánlatot június 30-ig, de a felcsúti önkormányzatnak volt pár feltétele, amit a leendő vevőnek be kellett tartania. Például hogy az ingatlant kizárólag akkor értékesíti, „amint az új iskolaépület elkészültét követően az értékesítésre szánt ingatlan elveszti a funkcióját és az üzleti vagyon körébe kerül”, illetve előnyt élvezett az a pályázó, „aki az ingatlan későbbi felhasználási módját részleges vagy teljes közfunkció, közösségi tevékenység, oktatás tevékenységi körök valamelyikében képzeli el és erről nyilatkozik is”.

Június 30-ig mindössze egyetlen ajánlat érkezett, az is a Mészáros Lőrinc elnöksége alatt működő A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítványtól, ami „kollégiumként kívánja az épület átépítését és felújítását követően működtetni”. Az alapítvány egyébként 2008-tól már működtet egy kollégiumot.