2021 július 30., 06:51

Cseh László: nyugodtan hagyhatom abba az úszást

Cseh László magyar idő szerint péntek hajnalban úszta le az utolsó olimpiai számát, a 200 méter vegyest, ahol csak a 7. helyet tudta megszerezni.

„Megpróbáltam beleadni mindent. Éreztem, hogy jól ment a pillangó és a hát, csak tudtam, hogy a mellem nem annyira jó. A kezdés rendben volt, mellen próbáltam kicsit máshogy úszni – tudtam, a tegnapival nem megyek sokra –, hát, ez sem jött be. Ha még lenne egy-két évem, biztos javulna. Sajnálom, hogy az idő nem lett jobb, de minden úszás és döntő más, úgyhogy örülök a hetedik helynek, ezzel is javítottam egyet, haladás!” - nyilatkozta Cseh László a Nemzeti Sportnak.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A Nemzeti Sport riportere azt is megkérdezte az úszótól, hogy mit visz haza a tokiói olimpiáról.

„Azt, hogy nyugodtan hagyhatom abba az úszást, ez nagyon fontos. Mielőtt elkezdődött a versenyem, arra jöttem rá, hálás lehetek, hogy itt lehetek, mert így le tudtam zárni magamban az egészet. Ha ezt otthon, a tévében nézem, biztos, hogy magamban mérgelődtem volna, hogy »ennyit én is tudok, miért nem vagyok ott?!« Örök életemre ez járt volna a fejemben, így azonban le tudtam zárni. Már mielőtt elkezdődött az olimpia, ez nagyon fontos lépcső volt” - válaszolta.

Cseh Laci mindenkinek olyan szép lezárást és annyi olimpiát kívánt, mint, ami neki volt.