Kétmillió japánt fenyeget a sosem látott esőzés

külföld
2021 augusztus 14., 16:16

A legsúlyosabban Japán nyugati részét érinti az a napok óta tartó esőzés, ami miatt a hatóságok közel kétmillió embert sürgetnek (de nem köteleztek), hogy hagyják el az otthonaikat. Fukuoka és Hirosima prefektúrákban a legmagasabb riasztás van érvényben. Nagaszaki prefektúrában földcsuszamlás volt, egy ember meghalt, két családtagja eltűnt. A medrükből kilépő folyók több várost is elöntöttek.ű

photo_camera Földcsuszamlás Siga prefektúrában
Fotó: KEN SATOMI/The Yomiuri Shimbun via AFP

Az özönvízszerű eső még napokig tarthat. A BBC idézi Jusi Adacsit, a japán meteorológiai intézet munkatársát, aki szerint sosem volt még ekkora eső az országban, és nagyon valószínűnek nevezte, hogy annak máris katasztrofális következményei vannak. Pár hete már volt egy földcsuszamlásokkal és áradásokkal járó nagy csapadékhullám Japánban.

Borítókép: Csónakkal mentik az embereket Kurume városban, Fukuoka prefektúrában. (The Yomiuri Shimbun via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.