A saját támogatói fújolták Trumpot, amikor az covid-oltás beadására buzdított

külföld
2021 augusztus 22., 17:14
comments 2

Elcsendesedett a tömeg, majd többen fújolni kezdtek Donald Trump kampányrendezvényén az Alabama államban lévő Cullman városban, miután az USA korábbi elnöke arra biztatta támogatóit, hogy oltassák be magukat koronavírus ellen.

„Teljes mértékben hiszek a szabadságjogaitokban. Tényleg. Szabadok vagytok, azt tesztek, amit csak akartok. De azt javaslom, adassátok be az oltást. Én megtettem, működik, adassátok be” - mondta Trump.

A tömeg fújolására Trump hozzátette: „Rendben van. Jól van. Megvannak a szabadságjogaitok. De én történetesen beadattam az oltást. Ha nem működik, ti lesztek az elsők, akik megtudjátok. Oké.”

Alabama állam jelentős részében egyébként megállíthatatlanul terjed a koronavírus delta variánsa, és Cullman város is éppen küzd a kórházi ellátásra szorulók elhelyezésével és ápolásával. Helyi elemzők szerint ennek elsősorban az az oka, hogy a környéken kifejezetten sokan nem hisznek az oltásban, és nem adatják be a vakcinát. A helyzet annyira rossz, hogy a város hatóságai azon aggódtak, Trump kampányrendezvénye is szuperterjesztő eseménnyé válik. (Guardian)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.