Beperelte a szüleit, amiért kidobták a pornógyűjteményét, 30 ezer dollárt ítélt meg neki a bíróság

ÉLET
2021 augusztus 28., 12:24
comments 2
photo_camera Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Egész pontosan 30 441 (nagyjából 9 millió forintnak megfelelő mennyiségű) dollárt kell fizetnie a 43 éves David Werking szüleinek, miután fiuk beperelte őket egy michigani bíróságon. A Werking-szülők bűne az volt, hogy kidobták a fiú éveken át gyűjtögetett pornómagazin- és videókollekcióját.

David 2016-ban elvált, hazaköltözött, tíz hónapot töltött szüleinél, Grand Havenben. Miután új otthont talált magának, 12 doboznyi gyűjteményét új címére küldette. Azok a dobozok azonban sosem érkeztek meg. Apja valamit félreérthetett, mert később üzent is a fiának, hogy ne aggódjon, kidobta a kukába a feleslegesnek hitt pornógyűjteményt.

David perre ment az ügyben és tavaly decemberben nyert is, miután a bíró nem fogadta el a szülők jogi képviselőjének érvelését arról, hogy a ház tulajdonosaiként Werkingéknek joguk volt kidobni a gyűjteményt.

A férfi az általa becsült kár háromszorosát, 87 ezer dollárt szeretett volna bevasalni a szülein, végül be kell érnie ennek a harmadával a csütörtöki ítélet értelmében. A szülőknek további 14 500 dollárt kell fizetniük a fiú ügyvédjének is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.