Újra száznál több koronavírusos beteget ápolnak kórházban

járvány
2021 augusztus 31., 07:45
comments 5

Egy nap alatt 21-gyel nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, összesen 119-en vannak. Ez a legrosszabb adat június 30-a óta, és azt is jelzi, hogy a járvány újabb felfutása nem csak a fertőzöttek számában érezteti a hatását.

110 új fertőzöttet azonosítottak, ha csak a keddi napokat nézzük, ez június eleje óta a legmagasabb szám. A teszteken belül a pozitívak aránya most már napok óta súrolja a 2 százalékot, ebben is lassú emelkedés látszik. 13-an vannak lélegeztetőgépen - ilyen múlt héten is előfordult -, és egy új áldozata van a járványnak.

link Forrás
link Forrás

Feltehetően az iskolai oltásoknak köszönhető, hogy a hétfői és a keddi jelentés szerint is több mint 14 ezren kapták meg az első vakcinaadagot, ami rég nem látott lendületet adott az oltásoknak. Remélhetőleg a negyedik hullám érkezése növelni fogja az oltási hajlandóságot, de ha így is lesz, más védekezési módoknak, így a maszkviselésnek is fontos szerepe lehet a vírus terjedésének megfékezésében.

Eddig 304 ezren kapták meg a harmadik dózist.

link Forrás

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.