New Yorkban rendkívüli állapotot hirdettek a vihar okozta áradások miatt

külföld
2021 szeptember 02., 05:31
comments 17

Bill de Blasio New York-i polgármester úgy fogalmazott, soha nem látott vihar tombol New Yorkban, ahol a „brutális áradások” miatt „veszélyes körülmények” vannak az utakon. New Yorkot azután lepte el a víz, hogy elérte a várost a hurrikánból trópusi viharrá szelídült Ida. Az utakat és az épületeket elárasztotta a víz, ami betört a metróállomásokra is.

photo_camera Fotó: DAVID DEE DELGADO/Getty Images via AFP

New York mellett New Jersey államban is rendkívüli állapotot hirdettek, ott a viharnak már legalább egy halálos áldozata van: a polgármester szerint egy ember megfulladt, Mullica Hillben pedig egy tornádó legalább kilenc házat elpusztított. Kearnyben egy posta teteje omlott össze, a hatóságok szerint az épületben emberek is voltak. A mentőcsapatok már a helyszínen vannak, de egyelőre nem tudni, hány sérült van.

photo_camera Fotó: DAVID DEE DELGADO/Getty Images via AFP

Az országos meteorológiai szolgálat közleménye szerint a New York-i Central Parkban egy óra alatt 8 cm eső esett. A hatóságok felszólították az embereket, hogy ne menjenek ki az utcára, a metrójáratokat és a vonatokat is leállították.

Az Ida vasárnap még négyes erősségű hurrikánként érte el Louisianát, ahol egymillióan maradtak áram nélkül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.