Egymillióan maradtak áram nélkül Louisianában

2021 augusztus 31., kedd 5:51
1

Több hétre is áram nélkül maradhatnak az emberek Louisianában az Ida hurrikán pusztítása után, a villamoshálózat helyreállítása akár hetekig is eltarthat, ez egymillió embert érint.

A Nemzeti Gárda ötezer helyszínre kivezényelt tagja segíti a kutatást és a mentést, emellett több mint 25 ezren segítenek abban, hogy elkezdhessék az áramszolgáltatás helyreállítását. New Orleans polgármestere, LaToya Cantrell arra kérte a helyieket, hogy akit evakuáltak, még ne menjen vissza az otthonába, amíg nincs áram.

Fotó: BRANDON BELL/Getty Images via AFP

Időközben az Ida hurrikán trópusi viharrá gyengült, de a heves esőzések továbbra is áradásokat okoznak Mississippiben, Alabamában és Floridában.

Az előzetes előrejelzések az Idát legalább annyira életveszélyes hurrikánnak minősítették, mint amilyen a 2005-ös Katrina volt, ami 1800 ember halálát okozta, de úgy tűnik, hogy New Orleans megerősített árvízvédelmi rendszere megtette a hatását. John Bel Edwards kormányzó úgy fogalmazott, hogy a gátrendszerek „nagyszerűen működtek”, de hozzátette, a károk „még így is katasztrofálisak”.

Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett Louisiana államban, és többletforrásokat szabadított fel a mentési és helyreállítási munkákra. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt