A KDNP lapja megírta, hogy a katolikusokat sem érdekli az Eucharisztikus Kongresszus, eltüntették a cikket

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 8., szerda 14:56
19

Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?

címmel közölt cikket a KDNP online lapja, a vasarnap.hu. A témája az volt, hogy a magyar katolikusokat hidegen hagyta az Eucharisztikus Kongresszus és a pápa látogatása.

A szerző, Varga Gergő Zoltán szerint

“A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen. Jöjjön le a hályog a szemünkről és lássuk, mert ez a valóság.”

Az önkritikus szerző gyorsan még egyértelműbbé tette, hogy a magyar katolikus hívekkel van problémája:

“Nem azt fájlalom, hogy miért nem rakjuk tele a tereinket kirakatemberekkel; azt fájlalom, hogy miért nem fontos annyira, teszem azt, egy budapesti katolikus embernek a világegyház egyik legmeghatározóbb tapasztalata, hogy megtegyen két-három BKV-megállót?”

Ez a hangvétel egyébként a legkevésbé sem idegen a katolicizmustól, a vallás szent könyvének több próféta foglalkozású társszerzője kifejezetten kedvelte például az olvasótábor verbális ostorozását. A KDNP Jeremiása egyre jobban belehergelte magát a lusta katolikusok korbácsolásába, közben a szövegébe csempészve azt a kevésbé ismert hírt, hogy a világban az ateisták és a liberálisok nap mint nap végeznek ki embereket a katolikus hitük miatt:

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt