Gyakorlaton halt meg a katasztrófavédelemért felelős orosz miniszter

külföld
2021 szeptember 08., 10:21
comments 3

Gyakorlaton életét vesztette Jevgenyij Zinyicsev, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője. A beszámolók szerint az 55 éves Zinyicsev az Északi-sarkvidék közelében, Norilszkban egy katonai gyakorlat látogatásakor halt meg, írja a Moscow Times.

photo_camera Fotó: ALEXEY NIKOLSKY/AFP

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint Zinyicsev életmentés közben halt meg szerdán. Az RT egyik munkatársa arról számolt be, hogy egy operatőr csúszott meg és esett be a vízbe, Zinyicsev pedig őt próbálta kimenteni, de a vízbe vetve magát egy kőnek ütközött. Egyes beszámolók szerint az operatőr is életét vesztette. A hírek szerint a helyszínen a katasztrófavédelem végzett gyakorlatot, és erről készítettek felvételeket.

Zinyicsev a nyolcvanas években a KGB-ben kezdte pályafutását, majd a rendszerváltás után az FSZB tagja maradt. 2015-2016 között tagja volt a Putyin személyes biztonságáért felelős csapatnak is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.