Ferenc pápa Budapesten

  • Ferenc pápa megérkezett Budapestre.
  • Első programjaként a Szépművészeti Múzeumba ment, ahol találkozott Áderrel és Orbánnal is.
  • A miséjét tízezrek hallgatták élőben.
73 poszt
Időrend
2021 szeptember 12., 10:01

Ez a mise eddig nem a pápáról vagy az Úrról, hanem a kórusról szólt

Ennyi danolászás és zenélgetés talán egy reformátusok és ortodoxok által közösen rendezett templomi buliban sem lenne. Olyan ez, mint amikor élő koncerten egy klassz, feszes 3 perces számot 19 perces dzsemmelgetéssel adnak elő. Nem jártunk volna rosszul ha a többszáz fős kórus helyett egy négytagú formációt, például a Ramonest kérik fel a zenélgetésre. Én most így érzem magam:

link Forrás

De meg kell adni, amúgy pöpec a kórus, csak elszabadult.

2021 szeptember 12., 09:56

Erdő Péter le nem fordított beszéde a törhetelen hitű fiatalokat is lefárasztotta egy kicsit

Amit tökéletesen illusztrál Urfi riporter pompás fotója. Remélem, a mise alatt feltámadtak!

2021 szeptember 12., 09:50

Humoros irányba fordult a pápai mise eleje, nagyon jó az új egyházi reformirány

Erdő Péter végtelenül hosszú, olasz nyelvű beszédét nem feliratozták, utána a kyrie eleisont viszont igen - jelenti Urfi Péter a helyszínről. Isten tényleg megvert ezzel a betegséggel, hogy nem a helyszínen tudom élvezni a gitáros misék óta bevezetett legjobb katolikus újítást!

2021 szeptember 12., 09:47

Novák Katalin szerint az Európa-bajnokságon sem robbant be a járvány

Amikor a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülésen után megkérdezték a közelmúltban a minisztert a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra vonatkozó járványügyi szabályokról, Novák azt mondta: „Nem látjuk annak indokát, hogy a jelenlegi járványügyi szabályokat szigorítsuk, nem tervezünk általános korlátozást".

Novák a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot hozta fel példaként. Szerinte akkor is volt olyan aggodalom, amely szerint a teltházas meccseket követően több lesz a megbetegedés, ám ez nem történt meg. Annyi különbség azért mégiscsak volt, hogy sokkal kevesebb külföldi jött, még nem a delta variánssal álltunk szemben és a stadionokba csak védettségi igazolvánnyal lehetett belépni.

2021 szeptember 12., 09:41

Hihetetlen: a helyszínen nincs felirat, semmi a résztvevők hosszú-hosszú percek óta hallgatnak egy olasz nyelvű Erdő Péter-beszédet

Ez aztán tényleg a nagybetűs HIT próbája.

2021 szeptember 12., 09:38

Kásler szerint az átoltott emberek találkozása nem hordoz különösebb veszélyt

Az Inforádiónak nyilatkozott még hétfőn a miniszter.

A tömegrendezvények, amelyek ezen a héten vannak, illetve lesznek is még az ősz folyamán, mennyire befolyásolhatják, mennyire robbanthatják be számításaik szerint a járványt?

Minden emberi találkozás befolyásolja, de az, hogy a találkozások eredményeképpen mi történik, azt az átoltottság határozza meg elsősorban. Átoltott emberek találkozása nem hordoz különösebb veszélyt.

Arról az interjúban nem esett szó, hogy a kormány egyáltalán nem követelte meg a védettségi igazolványt, vagyis a tömegben nem csak átoltott emberek találkoznak. Ferenc pápa Budapest után Szlovákiába utazik. Ott csak beoltottak vehetnek részt a pápalátogatással kapcsolatos rendezvényeken.

2021 szeptember 12., 09:38

Erdő Péter jól tolja olaszul

A mise ugyanis még nem kezdődött el, mert a magyar katolikus egyház feje hosszú beszéddel köszönti a pápát.

2021 szeptember 12., 09:30

Többszáz katolikus misén vettem részt, de sose hangzott ilyen jól a kórus

Máris volt értelme az egész Kongresszusnak.

2021 szeptember 12., 09:28

Miközben mindjárt kezdődik a mise, még mindig sokan igyekeznek befelé

Ezt jelenti Urfi tudósító, ezzel a nagyszerű fényképpel illusztrálva:


2021 szeptember 12., 09:27

A tömeget biztosító rendőröknek volt csak kötelező a maszk

Senki másnak. Több tízezer embert vártak a mai napra, 80 országból jöttek résztvevők, ők órák óta vártak a pápára, a tömegközlekedésen, aztán a beengedésénél is összegyűlnek az emberek, de hiába a nagy tömeg, védettségi igazolványt sem kértek. A kormány a rendezvény egész heti programjaira felfüggesztette a járványügyi intézkedéseket. Ezek a szabályokból - hiába van itt a negyedik hullám - most amúgy sincs sok, de koncertekre például elvileg csak védettségi igazolvánnyal lehet menni. Ez alól is felmentést kaptak a szervezők. A Papp László Sportarénában 12 ezer fiatal vett részt a Forráspont Ifjúsági Esten, ahol Ákos szórakoztatta a megjelenteket.

2021 szeptember 12., 09:18

Képek a pápalátogatásról - megérkezés, találkozás az állami tisztviselőkkel, hívek Budapest utcáin

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP
Tbg
2021 szeptember 12., 09:17

Ferenc pápa mellett a mai buli igazi sztárjai az öltönyös kocogók

Mármint a pápa testőrei. Nagyon remélem, hogy a dologból divat lesz az Andrássy úton és egyre több öltönyös futóval fogunk ezután találkozni. A jelenségről a nézők szemszögéből Urfi riporter forgatott videót, amin 0:25-ig csak növények láthatók, utána viszont kezdődik az akció:

link Forrás
2021 szeptember 12., 09:06

A helyszínen összegyűlt híveknek nem közvetítették a pápa szavait mások elfogadásáról

Annál furcsább ez, mert helyszíni tudósítónk szerint a beszéd képeit közvetítették a kivetítőkön, de nema adtak hozzá eredeti hangot.