18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Elítélné-e egy amerikai esküdtszék ezt a rózsadombi macskát?

bűnügy
2021 szeptember 13., 15:55
comments 8
  • Ki gyilkolássza le brutálisan a mókusokat budapesti és vidéki kertekben?
  • Véget ért a nyomozás, Poirot összehívta a gyanúsítottakat, és leleplezi a bűnöst.
  • Csakhogy a sztori Miss Marple-hoz illő fordulatot vesz: az utolsó pillanatban olyan bizonyíték kerül elő, ami sok mindent megváltoztat.
  • Az alanti krimi tele van felkavaró videókkal és fotókkal, aki nem bírja az ilyesmit, most hagyja abba!

Ki harapott ketté két mókust a kertünkben, légvonalban 600 méterre a Moszkva tértől, és ki hagyott ugyanott nemrég egy egész döglött mókust, két sebbel az oldalán? A rágcsálók Poirot-jaként heteken át nyomoztam az ügyben. Bizonyítékokat gyűjtöttem, leselkedtem a kertben, kommenteket és leveleket olvastam, videókat néztem, cikkeket olvastam, jómagam is megírtam két cikket az ügyről, ezt és ezt, most pedig eljött az, ami minden Poirot-krimi legjobb része: összehívtam az összes gyanúsítottat, hogy előbb sorra mindenkit beszarassak azzal, hogy meggyanúsítom, majd közöljem a zseniális megoldást.

Kezdjük azokkal, akiket ide se rendeltem, vagyis az emberekkel.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szigetszentmiklóson, a Temesvár utcai iskola alapkőletételi ünnepségén 2021. június 23-án. A településen egy 16 tantermes, 450 diákot befogadó iskola épül.
photo_camera Talán ő volt vagy egy fajtársa? Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Bármilyen vonzó gondolat volt is, hogy egy őrült szomszéd légpuskával, nyíllal, csúzlival vagy méreggel végez a mókusokkal, majd kettétépi/megeszi őket, a leghalványabb erre utaló bizonyítékot sem találtam. A felboncolt mókus sebeit nem emberi fegyver okozta. És mivel az ország, illetve Budapest különböző részeiből kaptam fotókat hasonló esetekről, életszerűtlen, hogy ennyi embernek legyen elmebeteg mókusevő szomszédja.

Itt izgulnak viszont előttem a kutyák.

photo_camera Ölt?

Tökéletes gyanúsítottak, hiszen Minókát, a törpe szálkásszőrű tacskót már láttam ölni. Hiába alig nagyobb egy mókusnál, gyorsabban törte el a mezei egér gerincét, mint ahogy lenyel egy lopott gépsonkát.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.