Soros György átalakítja alapítványait, a tekintélyelvűség térnyerése ellen küzdene

külföld
2021 szeptember 13., 08:42
comments 3

Soros György átalakítja alapítványait, írja a Népszava a New York Times riportja alapján. Ez utóbbi szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok átalakítása nem volt konfliktusmentes, a hierarchia alacsonyabb szintjein dolgozók kifogásolták, hogy őket nem kérdezték meg az átalakítási tervekről, melyek nyomán 150 munkatársat el is bocsátottak.

A Times beszámolója szerint Soros szeretné, ha alapítványai a jövőben az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre összpontosítanának. Az alapítvány új vezetője, a brit Mark Balloch Brown báró is arról beszélt, hogy mivel a nyílt társadalom elleni támadások világszerte felerősödtek, stratégiai döntést kellett hozni ezek visszaverésére.

Az irányváltás részeként a Times beszámolója szerint sok nonprofit csoport, amely eddig élvezte az alapítvány támogatását, értesítést kapott róla, hogy ezt a jövőben megszakítják, és már csak a szakítást megédesítő utolsó éves támogatást kapják meg. Köztük több is olyan aktuális problémák megoldásán dolgozik, mint a menekültválság, vagy az egészségügy.

Az alapítványok ugyanakkor már most jelezték, hogy a közegészségügyet és a menekültek ügyét a jövőben is súlyponti kérdésként kezelik, terveik szerint az átalakítás után még növelik is a területek támogatását. (Via Népszava, The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt