Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

109 intenzív ágy van még szabadon Romániában

járvány
2021 szeptember 16., 13:38

Egész Romániában 109 intenzív kórházi ágy van még szabadon, ebből 40-et gyerekeknek tartanak fenn, írja a Transindex. Bukarestben mindössze három ágy maradt.

Romániában most a tesztek 15 százaléka pozitív, ami nagyon magas arány. Összehasonlításképp: itthon a növekedés ellenére is 3 százalék alatt van, és utoljára a harmadik hullám lefelé tartó szakaszában érte el a 15-öt. Romániában az oltottság is nagyon alacsony, mindössze a lakosság 27 százaléka kapta meg mindkét oltását, Magyarországon ez 58 százalék.

photo_camera Oltás Romániában Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A román operatív törzs javaslata szerint azokon a településeken, ahol az előző két hétben a lakosság több mint 3 ezrelékénél kimutatták a fertőzést, csak uniós covid-igazolvánnyal lehetne kulturális intézményeket, vendéglátóhelyeket, sportlétesítményeket látogatni. Ezt az igazolványt oltással, teszttel vagy frissen gyógyultként lehet megszerezni. A kormánynak még rá kell bólintania a tervre, de a miniszterelnök már utalt rá, hogy támogatja.

Más intézkedéseket, maszkviselést, létszámkorlátot is kapcsolnának a 3 ezrelékes határhoz. A vendéglátóhelyek már most is csak éjjel kettőig lehetnek nyitva, és a férőhelyek legfeljebb felét használhatják. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt