A Politico szerint Orbán angol nyelvű hírlevele a címe alapján inkább egy svéd fehérneműmárkára emlékeztet

POLITIKA
2021 szeptember 16., 09:32

Orbán Viktor első angol nyelvű hírlevele hétfőn jelent meg The Viktor Brief néven – írja a 24.hu, hozzátéve, hogy a hírlevelet a Miniszterelnökség különösebben nem reklámozta, azt a Politico töltötte fel oldalára.

A Politico cikkében a magyar miniszterelnök hírlevelének címét elemezve megjegyezte, hogy az enyhén szerencsétlenre sikerült, és inkább „egy svéd fehérneműmárka” jut róla eszükbe, mert a „Viktor Brief” azon túl, hogy „Viktor röviden”, egyben azt is jelentheti, hogy „Viktor alsónadrágja”. (Briefnek nevezik angolul a testhezálló, szár nélküli alsónadrágot, de a kissé magasszárú, női bugyikat is.)

Orbán Viktor egy katowicei sajtótájékoztatón 2021. június 30-án.
photo_camera Orbán Viktor egy katowicei sajtótájékoztatón 2021. június 30-án. Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP

A miniszterelnök hírlevele egyébként, ahogy a 24.hu is írja, valójában egy promóciós újságnak tűnik, amiben az összes link a miniszterelnök weboldalára mutat, és rögtön egy olyan idézettel kezdődik, miszerint a bevándorlók nem Szerbiában vagy Magyarországon, hanem Németországban akarnak élni, így mi valójában Németországot védjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.