Kinyírta elvált felesége 4 millió forintot érő pontyát a Pontymister településen született walesi üzletember

ÁLLAT
2021 szeptember 16., 12:33
comments 3

Visszafogottan fogalmazva is képtelen elengedni évekkel ezelőtt széthullott házasságát Anthony Haines walesi üzletember. A brit Times cikke szerint az egyébként fontmilliomos, hulladék-újrahasznosító céget vezető 51 éves férfi, akit tettéért tegnap 16 havi börtönre ítéltek, betört egykori felesége Wales déli részén található házába - a nő és barátja szerencsére nem voltak otthon -, majd dúlni-rombolni kezdett.

A biztonsági kamera azt még rögzítette, ahogy betört a házba, de a férfi ezután kikapcsolta az áramellátást, ami nemcsak a kamerát iktatta ki, hanem a házban található akvárium, illetve a kis kerti tavacska lakóit is halálra ítélte, köztük egy 10 ezer font, vagyis durván 4 millió forint értékű pontyot. Haines figyelme ezek után a kések felé fordult: széthasogatott egy feleségét és annak barátját ábrázoló, vászonra kasírozott fotót, majd kést állított egy vágódeszkába és a konyhaszekrénybe, aztán a hálószobában talált tárgyakat az ágyra dobálta, majd távozott.

Haines és felesége 2018 óta nem élnek együtt. Az üzletembert 2019-ben egyszer már elítélték, szintén 16 hónapra, mert konyhakéssel fenyegette meg a feleségét és annak új barátját. Nem az első erőszakos akciója volt, hiszen akkor már távoltartási végzés volt érvényben ellene.

Érdekes tény, hogy Haines a Pontymister nevű walesi településen született.

photo_camera Kies, minimalista park Pontymisterben.

Az olvasóban felmerülhet a kérdés, hogy milyen ponty kerülhet tízezer fontba.

Minden bizonnyal koi pontyról van szó, ami a világ egyik legdrágább házi kedvence. A koi úgy néz ki, mint egy gigantikus aranyhal, de csak igen távoli rokonok. A koi a halászléből és a természetes vizekből ismerős sima ponty színes mutánsaiból tudatos tenyésztéssel Kínában és Japánban kinemesített díszállat. A kínaiak durván ezer éve kezdték el tervszerűen szaporítani az akkor már élelmezési célból javában tenyésztett pontyok különleges színű példányait, hogy a divat idővel átterjedjen Japánra, majd jóval később az egész világra.

photo_camera A világrekorder.

Egy koi ponty ára a színe és mintázata ritkaságától függően a pár ezer forinttól a több száz millió forintig terjedhet. A világ dokumentáltan legdrágább koiját, egy S Legend névre hallgató kilencéves nőstényt egy tajvani gyűjtő 2018-ban 575 millió forintért vásárolta meg Japánban, Hirosimában egy árverésen. S Legend végképp nem aranyhalméretű háziállat: a megvásárlásakor egyes források szerint 99, mások szerint 101 centis volt a testhossza. Ha bele is számolták ebbe a farokúszóját, a rekorder akár 20 kilós is lehetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.